Partia Demokratike

faqe kthjelluese e Wikimedias

Partia Demokratike është parti që krijohet në sistemet shumëpartiake. Partitë e emërtuara me këtë emër zakonishtë në statutet e tyre përmbajnë programe me të cilat parashikohen politika që duhet zjedhur me anë të shumicës së popullit.

Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Partia Demokratike (kthjellim) të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Gjendeni te artikulli Partia Demokratike në përgithësi. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.

Për dallim nga partit tjera të sistemeve shumëpartiake këto parti fjalën demokraci e marrin si të thjeshtë, qeverise e shumicës d.m.th si qeverisje në bazë të vulletit të shumicës së popullit dhe i kundërshtojnë partitë të cilat fjalën "demokraci" e marrin si e drejtë e qeverisjes në bazë të vullnetit të shumicës së fituesve të votave e që zakonisht janë një pjesë e ngritur nga populli.