Pashko Babi (motit Pascko Babbi; Shkodër, 6 janar 1843 - 13 prill 1905) ka qenë klerik katolik dhe përkthyes i një drame I biri i çifutit dhe i tekstit të shkollave fetare të bashkësisë katolike Vakinat e t'ligs hèrscme e t'ligs ree.[1][2]

Referime

Redakto
  1. ^ Elsie, Robert (1997) [1995]. Histori e letërsisë shqiptare [History of Albanian Literature]. Përkthyer nga Myftiu, Abdurrahim. Pejë: Dukagjini. fq. 115.
  2. ^ Vozga, Ramazan (2010). Libri shqip 1555-1912 në fondet e Bibliotekës Kombëtare (PDF). Tiranë: Biblioteka Kombëtare. fq. 140. ISBN 978-99927-731-7-8.