Pedagogjia digjitale (anglisht: Digital pedagogy) është studimi dhe përdorimi i teknologjisë digjitale bashkëkohore në mësimdhënie.[1] Pedagogjia digjitale sot mund të përdoret në internet, ballë-për-ballë si dhe në një mjedis mësimor ku mund të përdoren në mënyrë të kombinuar që të dy format.

Vlerat dhe metodat Redakto

Pedagogjia digjitale vlenë sidomos në aktivitetet e arsimit të hapur, duke përfshirë edhe resurset e hapura arsimore; shkëmbimin e programeve; shpërndarjen e burimeve të mësimdhënies nëpërmjet mjeteve të tilla si GitHub dhe Creative Commons; si dhe publikimin e tyre duke përdorur qasje dhe rishikime të hapura.

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Referime Redakto

  1. ^ ""Digital Pedagogy"?". A Digital Pedagogy Unconference (në anglishte amerikane). 2012-08-30. Arkivuar nga origjinali më 17 maj 2017. Marrë më 5 prill 2017.