Weightlifting.jpg

Peshëngritja është një lloj sporti fizik. Edhe peshëngritja sikurse llojet tjera të sportit për qëllim ka argëtimin dhe zhvillimin e aftësive fizke dhe psiqike të sportitistëve. Në këtë lloj sporti zhvillohen gara që nga kohat antike. Rregullat e këtyre garave në thelbë kanë mbetur të njëjta me pak ndryshime duke u munduar që ato rregulla të standartizohen në gjithë rruzullin tokësor.

Ekipe shqiptareRedakto

  • Ekipi i Elbasanit
  • Ekipi i peshëngritjes së Shtermenit (Shqipëri)

Peshëngritës shqiptarëRedakto

Shiko dhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  • Flete personale - ketu gjeni informata për aktivitetet e peshëngritësve.