Pineji[1] (ose edhe Pinneusi  (c.230-217 BC) ishte biri i Agronit, mbreti i Ardianëve në Iliri, dhe gruas së parë të tij Triteuta. Ai zyrtarisht e trashëgoi babain e tij si mbret në vitin 230 p.e.s., por mbretëria udhëheqej nga gruaja e dytë e Agronit, Mbretëresha Teuta, pasi që i biri i Agronit ishte ende i mitur.

Mbretëria e Teutës (230-228 p.e.s.), regjentit Pinnej

Pinneji ishte ende një djalë i ri[2] kur vdiq babai i tij[3] në vitin 230 p.e.s., dhe njerka e tij Teuta kishte de facto kontrollin e mbretërisë. 

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Wilkes, J. J. Ilirëve, 1992, ISBN 0-631-19807-5, faqe 70, "...e disa personale emrat.
  2. ^ Wilkes, J. J. Ilirëve, 1992, ISBN 0-631-19807-5, faqe 162, "... rigjallërimit të Ilirëve fuqi në Demetrius e Pharos, i cili kishte arritur Teuta dhe u martua me Triteuta, nëna e foshnja, Mbretit Pinnes."
  3. ^ Studime në lidhje me Epirin dhe Maqedoninë para Aleksandër nga Nicholas Geoffrey Lemprière Hammond, faqe 105