Pllaka përkujtimore Kosovë-Ulqin

Pllaka përkujtimore Kosovë-Ulqin është një pllakë përkujtimore, e cila gjendet pranë ndërtesës së Kuvendit të Komunës së Ulqinit. Është inauguruar me rastin e Ditës së Ulqinit më 6 prill 2002, ndërsa është zbuluar nga akademiku shqiptar nga Kosova Mark Krasniqi dhe kryetari i atëhershëm i Komunës së Ulqinit Skënder Hoxha.[1][2]

Pllaka përkujtimore e vendosur në oborrin e ndërtesës së Kuvendit Komunal.

Në tekstin e pllakës, që është i shkruar në tre gjuhë (shqip, serbokroatisht dhe anglisht), thuhet:

PLLAKË PËRKUJTIMORE
Në shenjë falënderimi qytetarëve të Ulqinit dhe rrethinës për humanizëm, solidaritet, mikpritje, strehim dhe përkujdesje të treguar ndaj të përndjekurve nga Kosova në periudhën mars 1998 - qershor 1998.

Mirënjohësit nga Kosova.

Shiko dheRedakto

ReferimetRedakto