Poçesta

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës
(Përcjellë nga Poçestë)

Stampa:Infobox ALB fshat

Pocesta është një fshat i vogël në veri-perëndim

të Korçës.

Gjeografia

Redakto

Është fshat në vëri të Korçës. Bën pjesë në Komunën e Libonikut. Ka një popullsi prej rreth 800 banorësh. Shtrihet në rrëzë të kodrës në fushëgropën e Korçës. Është e njohur për prodhimin e rakisë së rrushi, vërës, duhanit edhe prodhimeve të tjera bujqësorë.

Ekonomia

Redakto

Banorët merren më bujqësi, ndërtim, blegtori. Shumica e të rinjeve kanë emigruar në Greqie edhe punojnë aty në ndërtim.

Historia

Redakto
 
Ne kete harte ne pjesen larte ne shigjeten e kuqe tregohet pocesta ne vitin 1878

Fshati është shumë i vjetër. Në fillimet e tij është banuar vetëm nga 7 familje sipas të thënieve të pleqve të fshatit. Dalëngadalë fshati është rritur dukë mirëpritur familje nga fshatrat e tjera të krahinës së Gorës.

Në kohën e Komunizmit fshati bënte pjesë në ndërmarrjen bujqësorë edhe shquheshe për prodhimin e duhanit, rrushit, grurit, misrit edhe drithërat e tjerë Familja Buzo ka qënë një nga familjet më të hershme që ka banuar këtë fshat. Më pas fshati është populluar edhe nga familja të tjera të cilat kanë ardhur më vonë dhe këtu vlen të përmendët familjet Lipo, Jalli apo Shkëmbi.

Shih dhe këtë

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto