Poda është një fshatkomunën Qendër Leskovikrrethin e KolonjësShqipërisë. Tani fshati është shpopulluar dhe kanë mbetur vetëm 11 shtëpi

Poda

HistoriaRedakto

Figura qëndrore e historisë së Podës është Zylyftar Poda i cili u bëri kryengritje Osmanëve gjatë fillimit të shekullit XIX

Shih edheRedakto