Provinca e Palermos është një provincë në Rajonin e SicilisëItali.

Provinca e Palermos
Provincia di Palermo
Pallati Komitini, selia e qeverisë
Pallati Komitini, selia e qeverisë
Popullsia
 • Gjithsej (30-nëntor−2.011) 1 250 296
{{{postal_code_type}}}
90121-90151 Palermo, 90010-90049 provinca
Faqja zyrtarewww.provincia.palermo.it

Ajo kufizohet në perëndim nga Provinca e Trapanit, në jug nga Provinca e Agrigentos dhe Provinca e Kaltanisetës, në lindje nga Provinca e Mesinës dhe Provinca e Enës dhe në veri laget nga deti Tirren. Provinca përfshin edhe ishullin e Ustikës, i cili, ndryshe nga ishujt më të vegjël që rrethojnë Sicilinë, nuk i takon asnjë arkipelagu.

Pakicat Redakto

Provinca e Palermos (Krahina e Palermës për arbëreshët) përfshin pesë komunitet arbëreshë të folësve të gjuhës arbëreshe, të cilët u vendosën në Siçili gjatë shekujve 15 dhe 16.

 
Tabelat dygjuhëshe (italisht-shqip) në Horën e Arbëreshëvet, Siçili