Provinca e Tarantos (italisht: Provincia di Taranto) është një krahinë italiane e Pulias jugore me 579.556 banorë.

Provinca e Tarantos
Provincia di Taranto
Popullsia
 • Gjithsej579,556
{{{postal_code_type}}}
74121-74122-74123, 74010-74028
Faqja zyrtarewww.provincia.taranto.it

Provinca e Tarantos , kufizohet në perëndim me Provincën e Materas (Rajoni i Bazilicatës), në veri me Provincën e Barit, në lindje me Provincën e Brindizit, në jug-lindje me Provincën e Leçes dhe në jug laget nga Deti Jon. Provinca ndodhet pjesërisht në rajonin gjeografik të Salentos.