Qarku i Nishit (serbisht: Нишавски округ/Nišavski okrug) është qarku dhe ish-krahinë shqiptar nën sundimin osman që më 1878 u bë pjesë e shtetit Serb.

Njësit përbërëseRedakto

Qarku i Nishit përbëhet nga njëmbëdhjetë komuna dhe qendër e qarkut është qyteti Nish. Komunat përbërëse janë: