Radiologjia

Fotografija e parë nga Rëntgeni, ku ne foto shihet dora e shoqes së tij duke mbajtur edhe unazë

Radiologjia është degë e mjekësisë, e cila përdor teknologji fotografike për të diagnostikuar dhe për të shëruar sëmundje, si dhe për kërkime shkencore.

Dora me unazë në rëngen

Tradicionalisht radiologjia është shkencë mjekësore e cila përdor rrezet e rëntgenit të emetuara nga makinat e rëntgenit. Përveç kësaj përdoren edhe rreze tjera jonizuese si rrezet gama ose elektronet. Radiologët sot përdorin po ashtu teknologji tjera si ultrazërin, rrezet magnetike për të diagnostikuar ose për të shëruar sëmundje.

Nëndegët e radiologjisë :

Shiko edhe

Redakto