Lumi Rashka është lum i cili buron rrëzë Rrafshnaltës së PeshteritSanxhak.

Hoteli Ras mbi lumin Rashka

Emri i lumit rrjedh nga fjala shqipe "rrasë", pllakë guri[1]. Nga emri i lumit është emruar edhe vendbanimi i lashtë jo larg burimit të këj lumi qyteti i lashtë Ras. Mandej rrjedh pran qytetit të lashtë Pazarishtë në drejtim të lidjes dhe pran qytetit të sotshëm Novi Pazar (Tregu i ri, Jeni Pazar) i bashkohet lumi Joshanicë. Pastaj vazhdon të rrjedhë në drejtim verilindor ku derdhet në lumin Ibër në qytetin e sotshëm me të njejtin emër Rashkë.

burimi

Shih edhe këtë

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ Dr. Ejup Mushoviq „ „Etnički procesi i etnička struktura stanovništva Novog Pazara’’’’