Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës

Socijalistička Republika
Bosna i Hercegovina

Социјалистичка Pепублика
Босна и Херцеговина

Republika Socialiste e
Bosnjës dhe Hercegovinës

Një njësi federale e
Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë

1943 — 1992
Flag of Bosnia and Herzegovina (1946–1992).svg Coat of Arms of the Socialist Republic of Bosnia and Herzegovina.svg
Flamuri Stema
Locator map Bosnia and Herzegovina in Yugoslavia.svg
KryeqytetiSarajeva
Gjuha ZyrtareSerbo Kroate
Hyrja
RSFJ:
 - Që kur
 - Deri më
25 nëntor, 1943

31 janar, 1946
1 Mars, 1992
Sipërfaqja
 - Totali
 - Ujë
Rangu 3-të në RSFJ
51,129 km²
Papërfillshëm
Popullësia
 - Totali 
 - Dendësia
Rangu 3-të në RSFJ
4.377.053
85,6/km²
ValutaDinari Jugosllav (dinar)
Zona Kohore UTC + 1

Republika Socialiste e Bosnjës dhe Hercegovinës (Serbo-Kroate: Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina, Социјалистичка Pепублика Босна и Херцеговина) ishte një shtet Socialist apo Federativ në Republikën Socialiste Federative të Jugosllavisë.

Bosnja dhe Hercegovina (Tani-e sotshmja) u bë pjesë në Jugosllavi nga 31 janar, 1946 deri më 1 Mars, 1992. Përkatësisht sikurse edhe sot që është kryeqytet i Bosnjës Sarajeva në ato kohë Sarajeva ishte gjithashtu edhe si kryeqytet i Republikës Socialiste të Bosnjës dhe Hercegovinës. Bosnja Socialiste në atë kohë ishte shteti i 3-të më i madh me 51.129 km². Popullsia në Bosnjën Socialiste ishte 4.377.053 (Rreth 5 milion), i njohur gjithashtu si shteti i 3-të me popullatë më të madhe. Valuta apo Paraja ndërkohore në Bosnjën Socialiste ishte Dinari Jugosllav apo Dinar, ndërsa zona kohore UTC +1.