Regjioni Rhein-Neckar ose Metropolregjion Rhein-Neckar (deri tash është quajtur edhe trekëndëshi Rhein-Neckar) është një regjion që shtrihet në njesit federale Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz dhe Hessen. Gjithsej ka rreth 2,4 Mio. banorë dhe është regjioni i shtatë më i madh për nga zhvillimi ekonomik në Gjermani dhe që nga 28. April 2005 njihet si metropol regjion europian.

Metropolregion Rhein Necker.png
Lage der Region Rhein-Neckar.gif

Qytete më të njohura në regjionRedakto

Personalitetet më të njohur Rhein-NeckarRedakto