Akademiku Rifat Hadžiselimović (7 janar 1944, Šiprage) është një gjenetist i shquar, bioantropolog, biolog dhe një akademik boshnjak. Që nga viti 2013, pas më shumë se 45 viteve të shërbimit, ai u emërua Emeritus dhe vepron si këshilltar shkencor në Instituti për Inxhinierinë Gjenetike dhe Bioteknologji, Universiteti i Sarajevës.[1][2][3][4]

Rifat Hadžiselimović
(Rifat Hadžiselimoviç)
Ditëlindja:7 janar, 1944
Vendlindja:Šiprage, Mbretëria Jugosllave
Nënshtetësia:Bosnjë dhe Hercegovinë
Kombësia:Boshnjak
Edukimi:Universiteti i Sarajevës
Zhanri:gjenetikë, bioantropologji

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Food and Agriculture Organization of the United Nations (2003): Status of Agricultural Biotechnology and Biosafety in Selected Countries of the Balkans, the Caucasus and Moldova. FAO, Publishing Menagement Service, Information Division, Rome.
  2. ^ Ingeb, red. (2018). Prvih 30 godina Ingeba/The first 30 years of Ingeb. Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju/Institute for genetic ingeneering and biotechnology, Sarajevo. ISBN 978-9958-9344-9-0. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ https://scholar.google.com/citations?hl=hr&user=llK5d2YAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F7p9ZZuH0mzxCWrEIA5CHWzNKBxY_6BTs2rWuqHA4tZoS4eOCVIVsEmR27B7AGqxJ-CoDBRiRbK9ez8fLb1b42AXEMpMcHWiySECOV4drV1TjPsSvnW1NQBcOFyiwL14sJF64BL
  4. ^ https://www.researchgate.net/profile/Rifat_Hadziselimovic