Romaja

fshat në Kosovë

Romaja është një vendbanim në komunën e Prizrenit, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Ramajë. Ajo është fshat i krahinës të Hasit, në veriperëndim të Prizrenit. Ky fshat ka rreth 3000 banorë dhe ka një histori të lashtë, ku në vitet 1970 janë bërë zbulime arkeologjike të Dardaneve antik.

Romajë
Ramajë
Fshat

Ekonomia

Redakto

Popullata e Romajës merret kryesisht me bujqësi, kushtet janë shumë të mira për bujqësi në këtë fshat me një tokë shumë pjellore dhe me sistem të ujitjes modern, që e bënë më të lehtë punimin e tokës.

Lidhje të jashtme

Redakto