Royal Gorge Bridge është një nga urat më te larta në botë (321 metra) dhe ka një gjeresi prej 5 metra. Ndodhet në afersi të Cañon City në Colorado. Ura është ndertuar në vitin 1929 nga Lon Piper dhe ka kushtuar vetëm 350.000$. Nëse do e ndertoje sot, duhet të shpenzoje rreth 15 milion dollar. Ura është ndertuar për qellimi turizmi. Mjetet e transportit nuk janë të lejuara.

Royal Gorge Bridge

Lidhje të jashtmeRedakto

  Commons: Royal Gorge Bridge – Mbledhja e fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale