Sadete Shkodra lindi më 30 prill 1968Gjilan. Është një këngëtare shqiptare e muzikës popullore. Ajo filloi si kengetare ne moshen 13 vjeçare së pari herë në koncertin i cili u mbajt në KamenicëKosovës e duke vazhduar kështu edhe në shumë koncerte e manifestime të ndryshme anë e mbanë Kosovë dhe diasporës.