Saksonishtja lindore e ulët

Saksonishtja lindore e ulët (gjermanisht: Ostniederdeutsche Dialekte) është një grup dialektesh të ulëta gjermanë të folur në Gjermaninë veri-lindore, si dhe nga pakicat në Poloninë veriore. Së bashku me dialektet e Saksonishtes së ulët, ajo formon një vijë dialektike me gjermanishten e ulët. Para vitit 1945, dialekti u fliste përmes gjithë bregut Baltik të vendosur në Gjermani, nga Mecklenburgu, përmes Pomeranisë, Prusisë Perëndimore në disa fshatra të rajonit Klaipeda të Prusianit Lindor.

Saksonishtja lindore e ulët
Flitët në Gjermani, Poloni, Brazili
Folësit
Taksonomia
Filogjeneza Indo-Evropiane
 Gjermanike
  Perendimore gjermanike
   Gjermanishtja e ulët
    Saksonishtja lindore e ulët
Kodet e klasifikimit
ISO 639-2 nds
ISO 639-3 nds (i pjesshëm)
Glottolog Ska
Ostniederdeutsches Sprachgebiet.png
Vendi historik

Pomeraniani Lindor, Pomeraniani Qendror dhe Pomeraniani Perëndimor nuk duhet të ngatërrohet me gjuhën perëndimore sllave pomeraneze (gjermanisht: Pomoranisch).