Selim Arnauti, (lindur më 24 maj 1962 në Zenicë), është një shkrimtar dhe gazetar boshnjak.[1]

BiografiaRedakto

Ai ka studiuar filozofinë me sociologji pranë Fakultetit Filozofik në Sarajevë. Pas përfundimit të studimeve në Sarajevë, së bashku me shkrimtarin Zilhad Ključani, filluan së botuari "Revistën Letrare" (Književna Revija). Numri i fundit i revistës, të cilin ai e redaktoi së bashku me prozatorin Karim Zaimoviq, doli para luftës në B. dhe H.[2]

VepratRedakto

Poezi

  • "Krov", pjesme, Sarajevo, 1988.
  • "Krov i nove pjesme", drugo, dopunjeno izdanje, Sarajevo, 1990.
  • "Zašto ne znam opisati grad", pjesme, Ljubljana, 1994.

Proza

  • "Boja kućne građe", roman, Sarajevo, 1997.

Publicistikë

  • "O čemu govorimo kad govorimo o Bosni"

ÇmimeRedakto

  • 1989. Shpërblimi "Brankova nagrada" për përmbledhjen me poezi "Çatia" (Krov)
  • Çmimi "Struga e Re për përmbledhjen me poezi "Çatia" (Krov)

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Selim Arnaut (Slovo gorcina) Arkivuar 7 shtator 2016 tek Wayback Machine Vizituar më 8.11.2016.
  2. ^ ARNAUT, Selim Vizituar më 8.11.2016.