Shefqet Nebih Gashi (1927 - ), aktivist dhe luftëtar i Luftës së Dytë Botërore, shqiptar nga Kosova.

Shefqet Nebih Gashi, në maj të vitit 1983, u emërua në postin e Kryetarit të Kryesisë së Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës. Në këtë post qëndrojë për 2 mandate, deri në maj të vitit 1985, kur Branislav Skembareviq u emërua në këtë postë.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ b:Vitviteja/Presidenca e Rep. Kosovës