Sierra Nevada (spanjollisht "mali me borë"), është vargmal në perëndim të shtetit amerikan Kalifornia i cili e ndanë në perëndim ultësirën e Kalifornisë Central Valley nga shkretëtira e njelmët Great Basin në lindje . Shtrihet në drejtim veriperëndim – juglindje dhe është i gjatë rreth 650 kilometra me majën më të lartë Mount Ëhitney me 4.421 m. Liqeni Tahoe,është njëri nga destinacionet më të popullarizuara turistike të Kalifornisë i cili gjindet në në gjysmën veriore të Sierre Nevadës.

Bear Creek Spire.jpg

Në anën perëndimore rrëzë këtij mali kan jetuar indianët Sierra Miwok.
Lidhje të jashtmeRedakto