Simon Shuteriqi (1883-1951) ishte veprimtar kulturës dhe i arsimit kombëtar shqiptar, Mësues i Popullit nga Elbasani, babai i Dhimitër Shuteriqit. [1]

Simon Shuteriqi

Veprat Redakto

  • Abetareja shqip (1911)
  • Jetëshkrimi i Konstantin Kristoforidhit (1911)
  • Gramatika e Konstantin Kristoforidhit (dorëshkrim)[1]

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ a b Lafe, Emil, red. (2008). "Fjalor Enciklopedik Shqiptar". (Encyclopedic Dictionary of Albania). Vëll. 3. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë. fq. 2648. ISBN 9789995610272. OCLC 426069353.