Sistemi

grup i ndërveprimit ose komponentëve të ndërvarur

Sistemi (greq. σύστημα, sistima - bashkvendosja, ndërtimi, ndërthurja,) është një grumbull përbërësish që kanë lidhje dhe ndërveprojnë mes tyre si një njësi për të kryer një detyrë të caktuar. Sistemet organizohen dhe mbahen me anë të strukturave. Struktura është ndërtimi i brendshëm i një gjëje ose sistemi.

Llojet e sistemeve

Redakto

Sistem (ang.: System) në trajnimet e ekonomistëve merret edhe si: Tërësia e veprimtarive dhe masave të ndërmarra nga subjekti dhe te lidhura midis tyre te projektuara për të vepruar së bashku në arritjen e objektivit të planifikuar[1].

Shiko edhe

Redakto

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007