Sistemi koordinativ kartezian është sistem gjeometrik i përbërë nga tri sipërfaqe me një pikë të përbashkët O, njësi matëse të përbashkët dhe ndërmjet veti mbyllin këndin prej 90 shkallës.[1]

Sistemi koordinativ
Sistemi koordinativ

Abshisa Redakto

Abshisa është njëra nga koordinantat, që shërbejnë për të përcaktuar vendin e një pike në një plan.

Ordinata Redakto

Ordinata është tjetra nga koordinantat, që shërbejnë për të përcaktuar vendin e një pike në një plan.

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979