Ndryshimi mes inspektimeve të "Narva"

1 byte added ,  8 vjet më parë
Popullsia e Narvës ishte 83 000 banorë në 1992. Që nga ajo datë ka ardhur duke rënë. 93.85% e popullsisë janë rusofonë, (82% janë rusë etnikë). Estonezët përbëjnë vetëm 3.86% të popullsisë së Narvës. Para shkatërrimit të Narvës nga forcat sovjetike në 1044, Narva kishte 64.8% të popullsisë estoneze.
 
{{wide image|Narva_panorama_to_west_2008_crop.jpg|800px1000px|Panorama e pjesës perëndimore të Narvës}}
 
==Gjeografia dhe klima==