Ndryshimi mes inspektimeve të "Frëngova"

99 bytes added ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{Infobox MKD fshat|
| foto harta=[[Figura:noimage.png|140px]]
| emri= {{PAGENAME}}'''Frëngovë'''
| komuna= [[Komuna e Strugës]]
| banor=13001550
| posta=
| telefoni=
}}
 
'''{{PAGENAME}}Frëngovë''', ''([[gjuha sllavo-maqedone|Maqedonisht]]: Франгово/Frangovo)'' është fshat në komunën[[Komuna e Strugës|Komunën e Strugës]], [[Maqedoni]].
 
== Gjeografia ==
Nga qyteti i Strugës është larg 6 kilometra. Territori është pyjor me pak fushë bujqësore, për këtë arsye një pjesë e banorëve të këtij lokaliteti merren me pylltari, bujqësi dhe blegtori, një pjesë e banorëve punojnë në punë të ndryshme në qytetin e Strugës. Nuk është i vogël numri i banorëve që punojnë dhe jetojnë përkohësisht jasht vendit.
== Demografia ==
Fshati Frëngovë ka 260 shtëpi dhe numëron 1550 banorë të gjithë shqiptarë. Fshati ka shkollën fillore ku mësimin janë duke e ndjekur 300 nxënës300nxënës.
== Ekonomia ==
Frëngovarët në përgjithësi merren me punë të ndryshme: me përpunimin e drurit apo zdrukthtari, me bujqësi e blegtori, si dhe një pjesë e madhe punojnë përkohesisht në perëndim. Duke mos e pasur largë qytetin më të afërt, [[Struga|Strugën]], reth 4 kilometra, shumë fshatarë punojnë në lokale private apo punë shtetërore në këtë qytet.