Dallime mes rishikimeve të "Lista e ardhacakëve - Viti"

v
Ndryshimet e 85.234.144.215 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Dan.
(U largua krejt përmbajtja e artikullit)
v (Ndryshimet e 85.234.144.215 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Dan.)
Në strukturën demografike të komunës së [[Vitia|Vitisë]] përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja.
 
Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.
==Ardhacakët serbë==
Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Vitisë gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.
{|border="2" cellspacing="2" cellpadding="0" rules="all" width="60%" style="clear:all; margin:5px 0 0em 0em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:95%; empty-cells:show"
|colspan="10" align=center style="background:#778899; color:white"|'''KK Viti'''
|- bgcolor="#FFEBCD"
!Lokaliteti 2000
!Familje ardhacake 1918-1941
!Shënim
|-bgcolor="#f5f5f5"
|[[Ballanca]] ||11||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Begunca]] ||3||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Binça]] ||2||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Buzoviku]] ||37||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Budrika e Epërme]] ||2||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Devaja]] ||3||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| lokaliteti Devaja-Vrapçiqi ||17||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Drobeshi]] ||39||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Gërmova]] ||50||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Gërçari]] ||3||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Gjylekari]] ||16||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Goshica]] ||40||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Kabashi]] ||34||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Mogilla]] ||21||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Podgorci]] ||3||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Pozherani]] ||54||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Radivojci]] ||1||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Ramjani i Epërm]] ||18||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Ramnishta]] ||9||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Remniku]] ||19||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Sadovina e Çerkezëve]] ||62||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Sadovina e Jerlive]] ||11||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Shasharja]] ||12||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Sllatina e Epërme]] ||17||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Smira]] ||13||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Tërpeza]] ||13||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Tërsteniku]] ||1||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Vërboci]] ||3||,
|-bgcolor="#f5f5f5"
| [[Vitia]] ||25||,
|-bgcolor="#fffaf0"
| [[Zhitia]] ||9||,
|-bgcolor="#dcdcdc"
|'''Totali''' || '''- [[?]] -''' familje|| -
|-
|colspan="10" align=center style="background:#dcdcdc;"|<small>'''Burimi''': Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
|}
==Burim i të dhënave==
* <small>Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
{{Ardhacakët në Kosovë}}
 
 
[[Category:Viti]]
[[Category:Serbët e Kosovës]]
1.144

edits