Ndryshimi mes inspektimeve të "Provincat e Spanjës"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Krijuar nga përkthimi i faqes "Provinces of Spain")
 
'''Spanja''' dhe [[Komunitetet autonome të Spanjës|komunitetet autonome]] të saj janë të ndara në pesëdhjetë '''[[Listat e provincave spanjolle|provinca]] '''([[Gjuha spanjolle{{Lang-es|Spanish]]&#x3A;<span contenteditable="false"> </span><span lang="es" contenteditable="false">''provincias''</span>, <small contenteditable="false">IPA:&nbsp;</small><small contenteditable="false"></small><span class="IPA" title="Representation in the International Phonetic Alphabet (IPA)" contenteditable="false">[pɾoˈβinθjas]</span>}}; sing. ''provincia''). <ref group="note">InNë gjuhë other languagestjera of Spainspanjës:
*[[gjuha katalane|Katalonisht/Valencisht]] {{lang-ca|''províncies''}}, sing. ''província''.
</ref>
*[[gjuha galiciane|Galicisht]] {{lang-gl|''provincias''}}, sing. ''provincia''.
 
*[[gjuha baske|Baskisht]] {{lang-eu|''probintziak''}}, sing. ''probintzia''.</ref>.
== Organizimi i provincave ==
[[Skeda:Provinces_of_Spain.svg|centre|thumb|750x750px|Një hartë e provincave të Spanjës.]]
 
== Lidhjet e jashtme ==
{{Reflist|group = note}}
 
== Shënimet ==
{{Reflist|group = note}}
 
== Provinces ==