Dallime mes rishikimeve të "Flamuri i Dardanisë"

v
[[Skeda:Flag_of_Dardania.svg|thumb|300px| Flamuri i Dardanisë]]
Flamuri i Dardanisë apo flamuri i kryetarit të Kosovës është futur në përdorim nga kryetari i ndjerë i Kosovës, [[Ibrahim Rugova]]. Publikimi i flamurit dhe propozimi për [[Flamuri i Kosovës|flamur shtetëror të Kosovës]] është bërë në vitin 2001 nga vetë kryetari i atëhershëm i Kosovës. Reagimet ndaj propzimitpropozimit kanë qenë të ndryshme, që nga adhuruesit e propozimit deri te kundërshtimi i hapur që u shpreh edhe me revolta.
 
Flamuri përdorej nga ish-Presidenti i Kosovës që nga viti 1992, pas mbajtjes së Referendumit për Pavarësi (1991) dhe pas zgjedhjeve Presidenciale e Parlamentare të Republikës së Kosovës (1992). Pas publikimit një pjesë e popullit të Kosovës ka filluar ta quajë "Flamuri i Dardanisë", me emrin antik të [[Dardania|vendit ku hynte]] edhe toka e [[Kosovë]]s, [[Toplica|Toplicës]], [[Shkupi]]t etj.
== Të dhëna teknike ==
 
Flamuri ka dimesionetdimensionet 1x1,5 metra, një stofë në të kaltërt si ngjyrë simbolizuese e paqës në mes të të cilit gjendet vula e [[Kryetari i Kosovës|Presidentit të Kosovës]].
 
=== Përmbajtja e VulësFlamurit: ===
* 1. Shqiponja e zezë dykrenare, simbol kombëtar shqiptar - e përdorur në flamurin e Gjergj Kastriotit - Skënderbeu (1405 1468), pastaj në luftërat e lirisë së Kosovës kundër otomanëve (1878 1910 1912). Origjinën e ka te Leka i Madh (Aleksandri i Madh). Gjergj Kastriotin e quanin Skënderbe, simbas Aleksandrit të Madh, që kishin origjinë të përbashkët, prandaj e mori simbolin e Tijtij.
 
* 2. Sfondi i kuq: simbolizon fuqinë.