Ndryshimi mes inspektimeve të "Kultura"

231 bytes added ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
"...njeriu fillon të behët i tillë ,ne dallim nga kafshet e tjera,pikërisht sepse koncepton botën në mënyrë simbolike"
Kultura mund të ndahet në disa mënyra, sipas kohës, vendit dhe sipas grupimeve të njerëzimit.
----
 
== Kultura ==
Kultura eshte stolia e mendjes se njeriut.kultura e vertete eshte ndjesia e vertete e njeriut
 
* '''Kultura botërore'''
:Me këtë kuptohet tërësia e zhvillimit të njerëzimit.
*** Në e shekullit XXI merret si socialiste.
:Si rezultat i bashkëpunimit të disa popujve dhe kombeve me sistem komunist të qeverisjes së shteteve të tyre, pas luftës së dytë botërore fillon edhe zhvillimi i kësaj kulture. Në fund të shekullit të kaluar me ndryshimet që këta popuj ndërmorën fillon edhe shuarja e kësaj kulture.
DiçkaDiqka nga kultura qe ne respektojm mjaftueshem e jo fare jane : gjuha , muzika , kostumet ,folklorin etj. sepse ka edhe shume kultura te tjera qe nuk i respektojm si : adetet , zakonet , monumentet etj.
 
== Zhvillimi i kulturës ==
"Kultura është gjithë ç'kaqka, nuk ta ka dhënë natyra por e ke krijuar vetëvet"
Kultura e vërtetë na çel rrugën e së vërtetës.Ajo eshte zana e "dhuruar"nga Zoti dhe karakterizon mentalitetin e njeriut.G jithçkaGjithshka qe njeriu ka arritur jo vetem prej shkolles por dhe nepermjet aftesive te tij per te parëshikuar boten ne njënje menyre tjeter.
 
*
 
[[Kategoria:Kultura]]
Anonymous user