Ndryshimi mes inspektimeve të "Përkujtimorja e paqes në Hiroshima"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Krijuar nga përkthimi i faqes "Hiroshima Peace Memorial")
 
Etiketa: përpunim burimi 2017
{{Infobox Trashëgimni Botërore
{{Infobox Trashëgimni Botërore|WHS=Hiroshima Peace Memorial<br ></span>(Genbaku Dome)|Imazhi=[./File:Genbaku_Dome04-r.JPG [[File:Genbaku_Dome04-r.JPG|lidhje=|350x350px]]]|Lloji=Cultural|Kriteri=vi|Link=http://whc.unesco.org/en/list/775|ID=775|Rajoni=[[List of World Heritage Sites|Asia-Pacific]]|Viti=1996|Mbledhja=20th}}'''Përkujtimorja e paqes në Hiroshima'''&#x20;(<span class="t_nihongo_kanji" lang="ja">広島平和記念碑</span><span class="t_nihongo_comma" style="display:none">,</span>&#x20;''Hiroshima Heiwa Kinenhi''<sup class="t_nihongo_help noprint">[[Ndihmë:Installing Japanese character sets|<span class="t_nihongo_icon" style="color: #00e; font: bold 80% sans-serif; text-decoration: none; padding: 0 .1em;">?</span>]]</sup>)
|WHS = Përkujtimorja e paqes në Hiroshima<br >(Genbaku Dome)
[[Kategoria:Articles containing Japanese-language text]]
|Imazhi = [[File:Genbaku_Dome04-r.JPG|lidhje=|350x350px]]
, zakonisht e quajtur edhe si '''Kupa e Bombës Atomike''' ose '''Kuba e Bombës-A'''&#x20;(<span class="t_nihongo_kanji" lang="ja">原爆ドーム</span><span class="t_nihongo_comma" style="display:none">,</span>&#x20;''Genbaku Dōmu''<sup class="t_nihongo_help noprint">[[Ndihmë:Installing Japanese character sets|<span class="t_nihongo_icon" style="color: #00e; font: bold 80% sans-serif; text-decoration: none; padding: 0 .1em;">?</span>]]</sup>)
|Përshkrimi = Genbaku Dome
[[Kategoria:Articles containing Japanese-language text]]
|Shteti = {{flag|Japonia}}
 është pjesë e Parkut të Përkujtimit të Paqes në Hiroshimë të Japonisë dhe u caktua një vendi i Trashëgimisë Botërore të [[UNESCO]]-s në vitin 1996. Rrënimi shërben si një përkujtim për njerëzit që u vranë në [[Hedhja e Bombës Atomike në Hiroshima dhe Nagasaki|bombardimet atomike të Hiroshimës]] më 6 gusht 1945. Mbi 70,000 njerëz u vranë menjëherë dhe 70,000 të tjerë pësuan lëndime fatale nga rrezatimi.<ref name="n">{{Cite encyclopedia}}</ref>
|Lloji = Kulturor
|Kriteri = vi
|ID = 775
|Lidhja = http://whc.unesco.org/en/list/775
|Rajoni = Azi-Paqësor
|Koordinatat =
|Viti = 1996
|Mbledhja = 20-të
|Zgjerimi =
|Rrezikuar =
|map = 250
|përshkrimi_harta =
|harta_gjerësi =
|harta =
|latitude =
|longitude =
}}
 
{{Nihongo|'''Përkujtimorja e paqes në Hiroshima'''|広島平和記念碑|Hiroshima Heiwa Kinenhi}},zakonisht e quajtur edhe si {{Nihongo|'''Kupa e Bombës Atomike''' ose '''Kuba e Bombës-A'''|原爆ドーム|Genbaku Dōmu}} është pjesë e Parkut të Përkujtimit të Paqes në Hiroshimë të Japonisë dhe u caktua një vendi i Trashëgimisë Botërore të [[UNESCO]]-s në vitin 1996.  Rrënimi shërben si një përkujtim për njerëzit që u vranë në [[Hedhja e Bombës Atomike në Hiroshima dhe Nagasaki|bombardimet atomike të Hiroshimës]] më 6 gusht 1945. Mbi 70,000 njerëz u vranë menjëherë dhe 70,000 të tjerë pësuan lëndime fatale nga rrezatimi.<ref name="n">{{Citecite encyclopedia|encyclopedia=Nihon Daihyakka Zensho (Nipponika) |title=原爆ドーム |url=http://rekishi.jkn21.com/ |accessdate=2012-09-18 |year=2012 |publisher=Shogakukan |location=Tokyo |language=Japanese |trans_title=A-Bomb Dome |oclc=153301537 |deadurl=yes |archiveurl=https://web.archive.org/web/20070825113418/http://rekishi.jkn21.com/ |archivedate=25 August 2007 |df=dmy-all }}</ref>
 
== Historia ==