Ndryshimi mes inspektimeve të "Sokol Sadushi"

1.110 bytes added ,  3 vjet më parë
v
Disa fjalë dhe janë shtuar 4 librat e fundit.
(përmirësime teknike, zëvendësova: Korrik → korrik, Dhjetor → dhjetor duke përdorur AWB)
v (Disa fjalë dhe janë shtuar 4 librat e fundit.)
* '''"[[PROFESOR I ASOCIUAR]]"''' në Drejtësi - Maj 2013.
Në vitin 1991 fillon mësimdhënien si lektor i të drejtës administrative, pranë Fakultetit të Drejtësisë, dhe prej vitit 1998 ka punuar pranë '''[[Shkolla e Magjistraturës së Republikës së Shqipërisë|Shkollës së Magjistraturës së Republikës së Shqipërisë]].''', në fillim si mësimdhënës dhe tashmë si Drejtor.
 
== Kariera ==
 
Sokol Sadushi ka ushtruar profesionin e [[juristi]]t, fillimisht si [[prokuror]] dhe më pas si [[avokat]]. Nga viti 1991 ushtron mësimdhënien si lektor i së [[E DRejta Administrative|Drejtës Administrative]] pranë [[Fakulteti i Drejtësisë|Fakultetit të Drejtësisë]] dhe [[Shkolla e Magjistraturës së Republikës së Shqipërisë]]. Nga viti 1998 deri në vitin 2011 ka ushtruar detyrën e gjyqtarit në [[Gjykata Kushtetuese - Shqipëria ]]. Më pas ka ushtruar detyrën e Rektorit në Universitetin “Luarasi” dhe nga viti 2014 kryen detyrën e drejtorit të Shkollës së Magjistraturës. Është autor i shumë punimeve dhe artikujve me karakter studimor në fushën e të drejtës administrative, të së drejtës kushtetuese dhe të drejtave të njeriut.
 
== Botime dhe Monografi ==
Është autor i shumë punimeve dhe artikujve me karakter studimor në fushat ''e të drejtës administrative'', ''e të drejtës kushtetuese'' dhe ''të drejtave të njeriut'', si:
 
* 1999 “Teoria e Aktit Administrativ”, E drejta administrative 2” Shtëpia botuese “ILIRIA”.
* 2000 “E DREJTA ADMINISTRATIVE”, Shtëpia botuese “BOTIMEX”.
* 2000 “Administrata Publike në ndihmë të Shtetasve”,- botim i realizuar nga (TLAS)-Cafod, Shqiperi.
* 2004 “KONTROLLI KUSHTETUES”- Shtëpia botuese Botimpex.
* 2005 “E DREJTA ADMINISTRATIVE”, botim i tretë i ripunuar, Botimet Ora.
* 2006 “Administrata Publike në ndihmë të Shtetasve”,- botim i realizuar nga (TLAS)-Cafod, Shqiperi.
* 2008 “E DREJTA ADMINISTRATIVE 2”, botim i plotë, Shtëpia botuese “BOTIMEX”.
* 2012 “DREJTËSIA KUSHTETUESE NË ZHVILLIM”ZHVILLIM.
* 2014 “GJYKATA ADMINISTRATIVE DHE KONTROLLI LIGJOR MBI ADMINISTRATËN”, Botimet “TOENA”.
* 2017 “E DREJTA ADMINISTRATIVE  PROCEDURALE”, Botimet “TOENA”.
 
Gjithashtu ka qenëështë bashkautor i disa botimeve shkencore, si:
 
* 1995 Tekst mësimor “E Drejta administrative në RSH”, Shtëpia botuese e Librit Universitar Tiranë.
*“Pushteti legjislativ i administratës”- artikull i botuar në ''Revista Avokatia'' nr 6/2013.
*“Legal norm – Object of Constitutional Court jurisdiction”, artikull në proces botimi në ''Revistën shkencore gjermane “OSTEUROPA- RECHT”'',(2012, Volume 4) Verlag und Abonnementverwaltung: BWV-Berliner Wissenschafts-Verlag GmbH, Markgrafenstraβe Berlin; ISSN 0030-6444
*“Rëndësia që paraqet procesi i përzgjedhjes së gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë dhe asaj Kushtetuese, si busull orientuese për praktikën gjyqësore dhe drejtësinë kushtetuese.” artikull i botuar në Revistën “MENDIMI- Studime në jurisprudencë dhe ekonomi”, nr 1, Korrik 2013.  © LUARASI UNIVERSITY PRESS, ISSN 2311-0961.
*“Funksioni i një kushtetute dhe sfidat e saj përballë një realiteti të ri europian.”, artikull i botuar në Revistën “Avokatia”, nr. 9, Janar 2014. © Dhoma Kombëtare e Avokatisë.  ISSN 2304-6392.
*“Mbi drejtësinë administrative në Shqipëri”, artikull i botuar në  Revistën “Academe”, Vol. 3, No. 1, Pranverë/Spring 2014.
*“Në kërkim të modelit të gjyqtarit”''.'' Revista shkencore “Jeta Juridike”, botim i Shkollës së Magjistraturës, Tiranë 2016.
 
== Burim i të dhënave ==