Ndryshimi mes inspektimeve të "Jugu (gjeografi)"

42 bytes removed ,  3 vjet më parë
U kthye versioni 1391266 i bërë nga 87.73.80.17 (diskutimet)
(U kthye versioni 1391266 i bërë nga 87.73.80.17 (diskutimet))
 
 
== Etimologjia ==
[[Etimologjia]] Termie anglishtfjalës ''south'', qe ne shqip perkthehet ''"jug''," vjen nga ''(anglishtja e vjetër)'' nga fjala ''suth'', që kanë ngjajshmëri (gjermanishten e vjetër të nivelit të lartë) fjala ''sund'', dhe ndoshta ''sunne'' ''(anglishtja e vjetër)'', me kuptimin e "rajonin e [[Diellit]]".
Gjuhë të tjera kanë nganjëherë kanë edhe burime më interesante. Për shembull, në gjuhën Rutul ''jennet'' do të thotë të dy "parajsë" dhe "jug", për shkak që fisi besimon që parajsa është e vendosur në jug të tokave të Rutul. Në shumë gjuhë të [[Mesoamerica]], "jug" do të thotë edhe "poshtë".