Dallime mes rishikimeve të "Gjuha Nivkh"

45 bytes added ,  4 vjet më parë
v
(Faqe e re: Nivkh ose Gilyak / ɡɪljæk / (vetë-emërtimi: Нивхгу диф Nivkhgu dif) është një gjuhë e folur në Manchurine e Jashtme, në pellgun e Amgun (një degë e Amurit), përg...)
 
 
Popullsia e Nivkhs etnike ka qenë mjaft e qëndrueshme gjatë shekullit të kaluar, me 4,549 Nivkhs të numëruara në 1897 dhe 4,673 në vitin 1989. Megjithatë, numri i folësve amtare të gjuhës Nivkh midis tyre ka rënë nga 100% në 23.3% në të njëjtën , kështu që tani ka më pak se 1,000 folës të gjuhës së parë të majtë.
 
[[Kategoria:Gjuhët e izoluara të Azisë]]