Dallime mes rishikimeve të "Drama"

30 bytes added ,  4 vjet më parë
Në kohërat e hershme mbizotëronte shkrimi i dramës në vargje por sot ajo shkruhet në prozë, pasi proza i ofron asaj më shumë mundësi shprehëse se sa poezia. Tematika e dramës është e afërt me atë të prozës(teme historike, temë shoqërore, temë erotike, temë filozofike etj.). Në varësi të tematikës kemi disa lloje dramash: dramë historike, dramë shoqërore etj. Konfliktet e dramës janë konflikte të zakonshme që ndodhin në jetën e përditshme njerëzore.
 
Si ndër tri dramat e para shqiptare janë : "Emira" e [[Anton Santori]]t 1885 , "Sofonisba" e [[Jeronime De Rada]]s , dhe "Besa" e [[Sami Frashëri]]t Autorë tanë të dramës njihen Anton Santori , Sami Frashëri, Pashko Babi, Shtjefen Gjeqovi, Mihal Grameno, Namik Delvina, Kristo Floqi, Gjergj Fishta, Anton Pashku, Haqif Mulliqi, AzemNebi ShkreliIslami, Ekrem Kryeziu, Rexhep Qosja, Teki Dërvishi, Azem Shkrli, Ymer Shkreli, SabriFlamur HamitiHadi, RexhepFadil QosjaHysaj, Mehmet Kraja etj.
 
Veprat dramatike në përgjithësi ndahen në disa lloje:
Anonymous user