Ndryshimi mes inspektimeve të "Dobërçani (Gjilan)"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Dobërçan''' është një vendbanim në komunën e [[Komuna e Gjilanit|Gjilanit]], [[Kosovë]]. Pas vitit 1999 fshati njihet edhe me emrin '''Miresh''' dhe shtrihet buzë lumit [[Përlepnica]]. Gjendet në një pjesë të rrafshët me disa rrafshnalta, në Dobërçan gjendet edhe Banja me ujë Mineral ''Vëllezërit Ibishi'', uji i të cilës ka aftësi për shërimin e shumë sëmundjeve.
 
<!-- == Gjeografia == -->
Ështe një fshat me një pozitë mjaft të përshtatshme gjeografike dhe ka shum cilësi të tjera të cilat ja rrisin vlerat fshatit .
<!-- == Demografia == -->
Ështe një fshat mjaft përparimtar sidomos pas vitit [[1999]] pas perfundimit të luftës.
 
<!-- == Demografia == -->
Fshati Dobërçan ka afër 600 shtëpi dhe një numër shumë të madh të banorëve ku pjesa dermuese janë të rinjë. Ajo çfarë më se shumti e përbëne bukurinë e fshatit është ndërtimi i "Parkut të Dëshmoreve" në qendër të fshatiti cili u ndërtua me investimin e banorëve të fshatit e sidomos nga bashkfshatarët të cilët jetojnë në vendet perëndimore. Gjithashtu rinia dhe të gjithë vendasit në pergjithsi kanë edhe vende të tjera për të kaluar kohën e lirë.
 
<!-- == Ekonomia == -->
<!-- == Kultura == -->