Ndryshimi mes inspektimeve të "Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
'''Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro - Maqedone''' u formua më 11 nëntor 1943 në fshatin [[Slivova (Debërcë)|Сливово]]. Brigada përbëhej nga Batalioni "MirceMirçe Acev", Batalioni i Kërçovës, Batalioni i Parë i Kosovës "Ramiz Sadiku" dhe Batalioni i Dytë i Kosovës "Boro Vukmiroviq".
 
Përveç [[Maqedonët (etni sllave)|Maqedonasve]], në radhët e brigadës u rreshtuan dhe luftuan edhe [[ShqiptareShqiptarë]], [[Serbët|Serbë]], [[Malazezët|ЦрногорциMalazezë]], [[Sllovenë]].
[[Skeda:Bataljon_Mirce_Acev.jpg|parapamje|FormiminFormimi ei Batalionit "MirceMirçe Acev", 22 gusht 1943, e cila ishte themeluese e Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone.]]
[[Skeda:Prva_makedonsko-kosovska_brigada,_1943.jpg|majtas|parapamje|Formimi i Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone, 11 nëntor 1943 në fshatin Сливово[[Slivova (Debërcë)]], OhritOhër.]]
[[Skeda:Februarski_pohod_1944.jpg|djathtas|parapamje|Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone në Marshimin e Shkurtit.]]
[[Skeda:Prva_makedonsko-kosovska_brigada,_1944.jpg|majtas|parapamje|Luftëtarët nga Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone në Malin КараорманKaraorman - maj 1944.]]