Dallime mes rishikimeve të "Rrethi"

2 bytes removed ,  4 vjet më parë
Refuzoi 2 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 82.114.73.49) dhe riktheu rishikimin 1831107 nga 1l2l3k
No edit summary
(Refuzoi 2 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 82.114.73.49) dhe riktheu rishikimin 1831107 nga 1l2l3k)
* Nëse nga pika P jashtë rrethit hiqen tangjentet <nowiki>[PA] dhe [PB] me rrethin atëherë, [PA] = [PB].</nowiki>
* Këndi qendror është këndi që ka si kulm qendrën e rrethit dhe brinjët e tij janë rreze të rrethit. Masa e harkut që formon ky kënd është e barabartë me masën e këtij këndi.
 
 
* Këndi rrethor është këndi që e ka kulmin në një pikë të rrethit dhe brinjët e tij janë korda të rrethit. Masa e harkut që formon ky kënd është sa dyfishi i masës së këtij këndi.