Dallime mes rishikimeve të "Punëtoria shkollore"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
'''Punëtoria shkollore (mësimore)''' është një lloj specifik i arsimit dhe i aftësimit interaktiv profesional ku pjesëmarrësit kryejnë aktivitete të trajnimit aktiv (për ndryshim nga leksionet apo prezentimet me karakter të dëgjimit pasiv). Varësisht nga tipi ose lloji i shkollës organizohet edhe punëtoria e shkollës, kopshti shkollor ose edhe reparti i prodhimit. Në përgjithësi, ekzistojnë dy lloje të punëtorive mësimore:
#Punëtoritë e përgjithshme (seminaret) të cilat zakonisht kanë një audiencë të përzier, si dhe 
#Punëtoritë e mbyllura të cilat janë të fokusuara drejt përmbushjes së nevojave trajnuese të një grupi specifik.<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?id=4DFjRjhCvecC&dq|title=How to Run Seminars and Workshops|last=Jolles|first=Robert L|authorlink=Rob Jolles|publisher=John Wiley & Sons|accessdate=2014-11-23|year=2005|isbn=978-0-471-71587-0|edition=3|pages=5, 12, 48, 155, 320}}</ref>