Dallime mes rishikimeve të "Miroslav Krleža"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[File:Miroslav Krleža 1953.jpg|thumb]]
'''Mirosllav Krlezha''' ({{Lang-hr|Miroslav Krleža}}, (7 korrik 1893 - 29 dhjetor 1981) ishte një shkrimtar, kroatenciklopedist dhe figurë e shquar e jetës kulturore të dy shteteve jugosllave,: Mbretërisë (1918-1941) dhe Republikës Socialiste (1945 deri në vdekjen e tij në vitin 1981). Njëherë Zëvendës President dhe Sekretar i Përgjithshëm i Akademisë Jugosllave të Shkencave dhe Arteve (JAZU), ai shpesh është cilësuar shkrimtari më i madh kroat i shekullit XX dhe më gjerë.<ref>{{cite web | url=http://www.lzmk.hr/en/miroslav-krleza/494-miroslav-krleza | title=Miroslav Krleža (1893-1981) | work=lzmk.hr | publisher=Miroslav Krleža Institute of Lexicography | accessdate=13 December 2015 | deadurl=yes | archiveurl=https://web.archive.org/web/20151222110123/http://www.lzmk.hr/en/miroslav-krleza/494-miroslav-krleza | archivedate=22 December 2015 | df= }}</ref>
 
== Shih edhe ==
Anonymous user