Dallime mes rishikimeve të "Partia Komuniste e Shqipërisë"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
'''PKSH'''-ja u formua në Nëntor[[nëntor]] të vitit [[1941]] me bashkimin e grupeve të partizaneve të cilët deri në atë kohë luftonin të vequar nga njëri-tjetri.Koordinimin për këtë bashkim e bëri malazezi Miladin Popovic. Në formimin e PKSH-ës nuk u zgjodh udheheqësi Ii saj, por koordinator Ii degëve të partisë u caktua [[Enver Hoxha]] Ii cili ishte sekretar i partisë në Tiranë, por në vitin 1942 në Konferecen e Vendit, E.Hoxha zgjidhet kryetar partie. Pas përfundimit tëe Luftës së Dytë Botërore , dhe clirimitçlirimit të Shqipërisë nga Italia dhe Gjermania ,PKSh PKSH-ja merr pushtetin në dorë dhe E.Hoxha në këtë periudhë luante rolin e kryeministrit, ministrit të punëve të jashtme, ministrit të mbrojtjës dhe udhëheqte ushtrinë e vendit.
'''Tekst i trashë'''FORMIMI I PKSH-ës
 
PKSH-ja u formua në Nëntor të vitit 1941 me bashkimin e grupeve të partizaneve të cilët deri në atë kohë luftonin të vequar nga njëri-tjetri.Koordinimin për këtë bashkim e bëri malazezi Miladin Popovic.Në formimin e PKSH-ës nuk u zgjodh udheheqësi I saj,por koordinator I degëve të partisë u caktua Enver Hoxha I cili ishte sekretar i partisë në Tiranë,por në vitin 1942 në Konferecen e Vendit, E.Hoxha zgjidhet kryetar partie.Pas përfundimit tëe Luftës së Dytë Botërore , dhe clirimit të Shqipërisë nga Italia dhe Gjermania ,PKSh-ja merr pushtetin në dorë dhe E.Hoxha në këtë periudhë luante rolin e kryeministrit,ministrit të punëve të jashtme,ministrit të mbrojtjës dhe udhëheqte ushtrinë e vendit.
{{poli-cung}}
[[Category:Parti politike]]
12.723

edits