Ndryshimi mes inspektimeve të "Siguria e teknologjisë së informacionit"

Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.171.61.23) dhe riktheu rishikimin 2132329 nga Saklanan gerçekler
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.171.61.23) dhe riktheu rishikimin 2132329 nga Saklanan gerçekler)
 
Sulmet Denial-of-Service(DoS) janë krijuar për të bërë një makineri ose rrjet të padisponueshëm për përdoruesit e synuar të tij . <ref>{{Cito web|title=Distributed Denial of Service Attack|url=https://www.csa.gov.sg/gosafeonline/go-safe-for-business/smes/distributed-denial-of-service-attack|website=csa.gov.sg|accessdate=12 November 2014|archiveurl=https://web.archive.org/web/20160806080013/https://www.csa.gov.sg/gosafeonline/go-safe-for-business/smes/distributed-denial-of-service-attack|archivedate=6 August 2016}}</ref> Sulmuesit mund t'ju mohojnë shërbimin viktimave të caktuar,si duke futur me dashje një fjalëkalim të gabuar aq herë radhazi sa për ta bllokuar llogarinë e viktimave, ose mund ta mbingarkojnë aftësinë e një makinerie ose rrjeti dhe të bllokojnë të gjithë përdoruesit menjëherë. Ndonëse një sulm në rrjet nga një [[Adresa IP|adresë e]] vetme [[Adresa IP|IP]] mund të bllokohet duke shtuar një rregull të ri në firewall, shumë forma të [[Distributed denial of service#Distributed%20attack|Distributed denial of service]] (DDoS) janë të mundshëm, ku sulmi vjen nga një numër i madh pikash - dhe mbrojtja është shumë më e vështirë . Sulme të tilla mund të vijnë nga kompjuterët zombie të një botnet-i, ose nga një gamë teknikash të tjera të mundshme, duke përfshirë [[Sulmet DoS|sulme reflektimi dhe amplifikimi]], ku sisteme të pafajshme mashtrohen në mënyrë që të dërgojnë trafik tek viktima.
[[Kategoria:Kriptografi]]
Pra ky lloj i sulmit eshte i thjesht por i fort majftueshem sa per te bllokuar llogarin pak a shum si Brutal Force ( Emrat e ndryshem por kuptimi i njejt )