Ndryshimi mes inspektimeve të "Sulmet DoS"

327 bytes removed ,  2 muaj më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.171.61.23) dhe riktheu rishikimin 1750676 nga Silva.arapi
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 185.171.61.23) dhe riktheu rishikimin 1750676 nga Silva.arapi)
 
Mbrojtja nga sulmet DoS
Si sulmuesit të cilët gjejnë dobësi që të përdorën (vulnerabilities to be exploited) që të shkaktojnë sulme DoS, programerët e programeve apo me e rëndësishmja e sistemeve operative bëjnë lëshimin e patcheve që ti mënjanojnë këto lloj sulme.. P.sh. Microsoft e ka rregulluar OS e vet që ti mënjanoj SYN Flooding duke i limituar numrin e kërkesave SYN që të ruhen në memorien e sistemit që ta pengoj të mos merr "overloaded" mbi ngarkese.. Mire kjo është vetëm një rast.. SYN Flooding mund të ekzekutohet në shumë mënyra dhe mund të shpjegohet në shumë mënyra në të ardhmën keto patche ndoshta s’do të mund të jene në gjendje ti pengojnë këto sulme.. Kështu unë mendoj se duke bere update programet dhe sistemet operative me patche nga krijuesit e tyre është e nevojshme të dijmë për sulmet të cilat janë bëre kundër nesh dhe dobësitë (vulnerabiliy) të cilat mund të përdoren (exploited) kundër nesh..
 
 
 
Dictionary Attack
Eshte nje kriptoanliz dhe eshte form e sulmit brutal ( Brutal Force Attack ) mposhtjen e një kodi ose mekanizmi autentifikimi duke provuar të përcaktoni çelësin ose frazën e saj të deshifrimit duke provuar mijëra ose miliona mundësi të mundshme, siç janë fjalët në një fjalor ose më parë
 
[[Kategoria:Kriptografi]]