Dallime mes rishikimeve të "Hidrodinamika"

Termi akademik është "Ekuacioni o Vazhdueshmërisë"
(Termi akademik është "Ekuacioni o Vazhdueshmërisë")
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
• '''Rrymimi turbulent''' – Paraqet lëvizje të përbërë të grimcave të fluidit në të cilën arrihet goditje mes tyre, prandaj nuk ka vija të rrymimit
 
== Ekuacioni i KontinuitetitVazhdueshmërisë ==
==
Le të kemi një sasi të fluidit ideal plotësishtë të pandrydhshëm, i cili rjedh gjatë një kohe të caktuar t nëpër seksionin tërthor të një grypi të rrymimit.
E dimë se masa m shprehet me ndihmën e dendësisë ρ dhe vëllimit V me shprehjen:<br>
Anonymous user