Dallime mes rishikimeve të "Federata e Futbollit të Kosovës"

zgjerim i artikullit
(hyrje e shkurter per FFK)
 
(zgjerim i artikullit)
'''Federata e Futbollit e Kosovës''' (FFK) është organi qeverisës i [[Futbolli|futbollit]] në [[Kosova|Kosovë]] me seli në [[Prishtina|Prishtinë]]. Federata e Futbollit e Kosovës është themeluar në vitin 1946 dhe kryetar aktual i saj është Sabri Hashani. FFK organizon katër kategori të futbollit:
 
*[[Superliga e Kosovës|Superligën]] me 16 klube;
*[[Liga e Parë]] me 14 klube;
*[[Liga e Dytë A]] me 1224 klube;
**[[Liga e Dytë BA|Grupi A]] me 12 klube; dhe
**[[Liga e TretëDytë B|Grupi B]] me 2012 klube.
*[[Liga e Tretë]] me 20 klube
**[[Liga e Tretë A|Grupi A]] me 10 klube
**[[Liga e Tretë B|Grupi B]] me 10 klube
 
Federata e Futbollit e Kosovës poashtu organizon skuadrën [[Përfaqësuesja e Kosovës|përfaqësuese të Kosovës]] në futboll, e cila drejtohet nga [[Edmond Rugova]].
 
Federata e Futbollit e Kosovës është në proces e sipër të aplikimit për pranim nga [[UEFA]] dhe [[FIFA]].