Ndryshimi mes inspektimeve të "UFO"

172 bytes added ,  12 vjet më parë
v
 
== Historia ==
[[Ufoligjia]] moderne lindi më [[24 Qershor]] [[1947]], kur [[Kenneth Arnold]], njenjë pasanik amerikan, pohoi se kishte pareparë nga avioni i tij privat, 9 objekte te paidentifikuara, te ngjashme me disqet fluturuese,qe fluturonin ne afersi te malit Rainer, ne shtetin e Washingtonit. Kjo deshmidëshmi perqendroipërqendroi vemendjenvëmendjen e opinionit publik boterorbotëror mbi dukurinë UFO, duke i dhenedhënë jetejetë studimit e me pas pseudoshkencespseudoshkencës se njohur si ufologji.
 
Qe nga fillimi i [[Lufta e Dytë Botërore|Luftës se DyteDytë BoteroreBotërore]], ka pasur shumeshumë deshmidëshmi nga pilotepilotë te ciletcilët pohojnepohojnë se gjategjatë fluturimeve kanekanë hasur ne prani te cudithsmeçuditshme ose janë shoqeruarshoqëruar ne fluturim nga objekte te panjohur te shndritshemshndritshëm. KetoKëto u quajten “Foo''Foo fighters”fighters'' nga vetevetë pilotetpilotët, te ciletcilët thonin se keto objekte manovronin aq shpejt dhe me njenjë shpejtesishpejtësi aq te madhe saqë vinin seriozisht ne diksutim ligjet e fizikesfizikës ne ateatë kohekohë.
 
Sipas disa ufologeveufologëve italianeitalian, rasti i pareparë i dokumentuar daton [[11 Prill]] [[1933]] ne [[Milano]]. MenjehereMenjëherë [[Mussolini]] reagoi me krijimin e Kabinetit RS-33. Disa dokumenatdokumenta te asaj epoke, aktualisht nennën pronesinepronësinë e QendresQendrës Ufologjike KombetareKombëtare, faktojnefaktojnë se njenjë UFO është perplasurpërplasur ne afersiafërsi te Milanos.
 
Më [[7 Janar]] [[1948]], rreth ores 14.00 ne Madisonville ([[Teksas]]) shumeshumë njereznjerëz panepanë njenjë objekt te cuditshemçuditshëm me drita te kuqe qe qendronteqëndronte pezull ne ajerajër. Ky objekt u ndoq nga njenjë skuadrilje avioneshavionësh te ciletcilët nuk munden ta godisnin pasi ai u ngjit ne lartesilartësi te madhe. Piloti qe u shkoi me aferafër ishte Thomas Mantell i cili gjatë komunikimit me radio dha permasatpërmasat e objektit. Sipas versionit zyrtar, oficeri mbeti viktimeviktimë për mungesemungesë oksigjeni. I njejti burim konfirmoi se Mantell kishte pasur haluciancione sepse objekti qe ai kishte hasur ishte njenjë ballonbalon metereologjik i marinesmarinës Sky Hook.
 
NjeNjë vend shumeshumë i famshemfamshëm ne ketekëtë fushefushë është eedhe “[[Area 51]]”(Zona51) njenjë territor ushtarak mbi te cilin është i ndaluar fluturimi. PikerishPikërisht ne laboratoretlaboratorët e zoneszonës ne fjalefjalë thuhet se ka dokumenete me tepër vlera mbi ekzistencenekzistencën e UFO-ve. Ka dhe nga ata njereznjerëz te ciletcilët kanekanë arritur deri aty sa te thonethonë se kjo bazebazë ka studiuar vezhdmishtvazhdmisht trupa qielloreqiellor dhe se është i vetmi vend ku gjendet kufoma e njenjë jashtokesorijashtëtokësori.
 
Për shumeshumë skeptikeskeptikë UFO-t nuk ekzistojneekzistojnë dhe çdo dukuri e mbiquajtur e jashtezakonshme nuk është gjegjë tjetertjetër vetemvetëm eksperimenti i rradhesrradhës i sherbimeveshërbimeve ushtarake amerikane, si për shembull avionet Stealth te ciletcilët karakterizohen nga forma te pazakonta. Qeveria amerikane ka pasur gjithnjegjithnjë njenjë prirje për te mos dhenedhënë informacione mbi ketekëtë dukuri duke arritur deri aty sa te mos e perfshijepërfshijë zonenzonën 51 dhe shumeshumë territore te ngjashme nepërnëpër hartat gjeografike.
 
KohetKohët e fundit studiues te ketijkëtij fenomeni kanekanë krijuar njenjë emeremër te ri qe është UAP (Unidentified Aereal Phenomena) ne shqip dukuriDukuri ajroreAjrore e paidnetifikuarPaidnetifikuar. Ky perkufizimpërkufizim i ri ka ardhur si pasojepasojë e BOL (Ball of light), ne shqip sfereSferë driteDrite qe shpesh hereherë kanekanë ngaterruarngatërruar studiuesit nderkohendërkohë qe behejbëhej fjalefjalë për dukuri krejtesishtkrejtësisht te shpjegueshme.
 
== Rrëmbime ==
247

edits