Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjeografia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës"

Berigjet lindore dhe perëndimore të SHBA-ve , gjegjësisht përgjat brigjeve të Oqeanit Paqësor dhe atij Atlantik, klima është Oqeanike, në brendësi e mesme kontinentale, në Gadishullin e Floridës dhe viseve përrreth gjirit të Meksikës klima është subtropikale, ndërsa në viset veriore dhe Alaskë, klima është eftohet dhe e ashpër.
 
Edhe reshjet kan shpërndarje jo të barabartë. Ato pakësohen nga lindja kah veriu ka shum passsione mandej ka dal tjusdej fraidei e kshtu me rradh.
 
== ujrat==