Dallime mes rishikimeve të "Presidenti i Shqipërisë"

Neni 88. (Mandati i Presidentit). Për rastet e dorëheqjes në këtë nen është caktuar pika e katërt dhe e fundit e cila thotë se Presidenti që jep dorëheqjen para mbarimit të mandatit të vet, nuk mund të kandidojë në zgjedhjet presidenciale që behen pas dorëheqjes së tij.
 
==VeprimtaritVeprimtaritë private==
Rreth veprimtarive private dhe anëtarësimit në partitëparti edhe organizata politike, fletëflet ligji i 89-të i kushtetutës mbi Papajtueshmërinëpapajtueshmërinë, i cili thotë se: Presidenti i Republikës nuk mund të mbajë asnjë detyrë tjetër publike, nuk mund të jetë anëtar partie dhe as të kryejë veprimtari tjetër private.
 
==Shkarkimi i presidentit==